同步练习

手机版  > 考试试题 > 小学英语 > 四年级下册 > 同步练习

四年级英语下册Unit 3 Weather单元检测试题(含答案)

2015-04-14 作者:xingzhi

Unit 3 Weather单元检测
一、从下列每组词汇中选出不同类的一项。
(    )1. A. rainy        B. snowy       C. swim      D. windy
(    )2. A. warm       B. today        C. hot        D. cool
(    )3. A. weather      B. sunny       C. cloudy     D. snowy
(    )4. A. London      B. Beijing      C. world      D. New York
二、从下列每组单词中,选出一个画线部分的发音不同于其他三个的单词。
(    )1. A. farm        B. warm        C. car        D. arm
(    )2. A. tall         B. ball          C. far        D. wall
(    )3. A. bird        B. first          C. girl        D. forty
(    )4. A. cloudy      B. outside       C. soup       D. about
(    )5. A. music       B. sunny        C. lunch      D. mum
三、单项选择
(    )1. It’s warm ________ Hangzhou.
A. up          B. in         C. of
(    )2. I like watching the ________.
A. a report       B. report weather      C. weather report
(    )3. ________ some soup, Amy.
A. To eat        B. Have             C. For
(    )4. It’s rainy in Guangzhou. _______ Jinan?
A. How are      B. How about         C. How in
(    )5. What’s the weather ________ in Nanjing?
A. is            B. like              C. to
(    )6. It’s ________ now. Let’s fly kites.
A. windy        B. cloud             C. rain
(    )7. —Can I swim today?
—________.
A. Yes, I can      B. No, I can’t        C. Yes, you can
(    )8. —Is it hot and sunny in Hainan?
——________.
A. Yes, they are      B. Yes, it is       C. No, it is
(    )9. _______ The soup is very hot.
A. Look after!        B. Be careful!     C. be careful!
(    )10. It’s cold outside. _______ a hat.
A. Put on            B. Put off        C. Take off
四、给下列问句选择合适的答语。
(    )1. Can I go outside?                A. Yes, it is.
(    )2. Is it hot today?                  B. No, you can’t.
(    )3. Can you swim?                  C. Very well, thank you.
(    )4. What’s the weather like in Dalian?   D. Yes, I can.
(    )5. How are you?                    E. It’s sunny and warm.
五、连词成句
1. is, it, warm ,today(.)
_______________________________________________________
2. it, sunny, is (?)
_______________________________________________________
3. it, cold, is, snowy, and(.)
_______________________________________________________
4. isn’t, no, it (.)
_______________________________________________________
5. (N) is, a, it, wall, the, on, tall, picture(.)
_______________________________________________________
六、给下列句子重新排序,组成一段对话。
(    ) Yes, you can.
(    ) Fine, thank you.
(    ) It’s windy! Can I fly a kite?
(    ) Is it cool outside?
(    ) Yes, it is. It’s cool and windy.
(    ) How are you?
七、根据提示完成天气预报
Good morning, everyone! This is the weather report. It’s _______ (下雪的) in Harbin. It’s ______ (风大的)in Lhasa. In Guangzhou, it’s _______ (阳光充足的). In Shanghai, it’s _______ (阴雨的). And it’s ________ (多云的) in Beijing.
八、阅读对话,判断对错。对的打“√”,错的打“×”
Amy: Hello!
Sarah: Hello, Amy! What’s the weather like in New York?
Amy: It’s rainy. I can’t go outside. What about Hong Kong?
Sarah: It’s hot and sunny. I can swim. Oh, it’s time for breakfast now.
Amy: OK. It’s time for me to go to bed.
(    )1. It’s hot and sunny in Hong Kong.
(    )2. It’s windy in New York.
(    )3. Amy can go outside.
(    )4. Sarah can’t swim.
(    )5. (N) It’s time for Sarah to go to bed.
 
参考答案:
一、1. C   2. B    3. A    4. C   5. B
二、1. B   2. C    3. D    4. C   5. A
三、1. B   2. C    3. B    4. B   5. B
6. A   7. C    8. B  9. B   10. A
四、1.B    2. A    3. D   4. E    5. C
五、1. It is warm today.
2. Is it sunny?
3. It is cold and snowy.
4. No, it isn’t.
5. It is a picture on the tall wall.

六、625341
七、snowy; windy; sunny ; rainy; cloudy
八、1. √  2. ×   3. ×  4. ×   5. ×
 

版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。

标签: Unit 3 Weather 四年级英语下册单元试题

猜你喜欢
同步练习相关文章
同步练习热门文章
推荐阅读
更多同步练习推荐
版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。

Copyright© 2006-2019 手机版 m.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30