月考试题

手机版  > 考试试题 > 中学历史 > 初二下册 > 月考试题

牛津译林版八年级英语下册单元测试题全套

2019-06-15 作者:长河
牛津译林版八年级英语下册单元测试题全套
牛津译林版8下 Unit 1 Past and Present 单元测试
总分:100分    时间:60分钟    成绩评定:
一、单项选择。(15分)
 1. -- Do your parents have the same hobby?
   --No. My father likes playing          chess while my mother enjoys playing ___ piano.
    A. /; the           B. /; /               C. the; /               D. the; the
2.--Excuse me, does Mr Smith's son live here?
  --He           live here, but be has moved.
    A. has to         B. used to           C. tried to                D. happened to
3. The old man lives          in a(n)          house, but he doesn't feel________.
    A. alone; alone; lonely                 B. lonely; lonely; alone
    C. alone; lonely; lonely                D. alone; lonely; alone
 4. Nothing is ________ for you if you always do your best.
   A. possible       B. impossible          C. important              D. careful
5. Mr Wu has worked in this school since his family ________ to Nanjing five years ago.
   A. has moved    B. moved              C. moves                 D. move
 6. A lot of fish in the river _____ because of the water pollution.
   A. has died      B. have died            C. have dead             D. is dead
7. Our school invites good teachers from other schools to give us talks _______
   A. from time to time  B. from one to another C. from past to now      D. from day to night
8, Have you realized the seriousness(严重性) of the present ___________?
   A. situation      B. dictionary          C. interest               D. performance
9.--Why is Mike so excited? Did he win the competition?
  --Yes. He had _______ 30 minutes to finish the tough task, no more and no less.
  A. especially       B. probably           C. exactly              D. hardly
10. We'll _____ a very fast-paced modern life in the new era.
   A. get used to     B. used to             C. be used as           D. be used for
11.-- Have you got any information about your missing dog?
  --        . We are still looking for it.
  A. Not yet        B. I hope not            C. I think so          D. Of co
12--It has been much easier for me to go to work __________ shared bikes appeared.
  --But they also caused plenty of problems.
   A. since         B. before              C. unless             D. though
13.--When will Diana arrive?
   --Oh, she           . She is in the meeting room now.
     A. arrives      B. is arriving           C. arrived              D. has arrived
14. --_________ have you known each other?
   --Since we were in our childhood.
   A. How far       B. How often         C. How long              D. How soon
15.--I have just got an A in English.
--_____________.
   A. You've done a good job                     B. It can't be worse
   C. It's too good to be wrong                    D. You're always welcome
二、完形填空。(15分)
     One day, a man was walking through a large city. On a street corner he saw a boy with a number of small birds for   1   in a cage(笼子).
     He looked  2   at the little birds flying about the cage, beating the wires(金属丝) with their wings, and trying to get    3    . .
     He stood for some time looking at the birds.   4   he said to the boy, "How much do you ask for your birds?"
     "Fifty cents a piece, sir," said the boy. "I do not   5   how much a piece," said the man, "but how much for all of them? I want to   6   them all."
     The boy began to   7  , and found they came to five dollars. "Here is your   8   ," said the man. The boy took it, well pleased with his morning's  9   
     As soon as the bargain(交易) was done, the man   10    the cage door, and let all the birds fly away.The boy, in great   11   , cried, "What did you do that for, sir? You have   12   all your birds. '
     "I will tell you   13   I did it," said the man. "I was   14    for three years in a French prison(监狱) as a prisoner of  war, and I've decided   15   to see anything in prison that I can make free. '
(    ) 1. A. visit       B. sale            C. pleasure           D. treatment
(    ) 2. A. sadly      B. happily         C. coldly             D. kindly
(    ) 3. A. on        B. off              C. up                D. out
(    )4. A. At last     B. Now and then     C. Just now            D. At the same time
(    ) 5. A. learn      B. understand        C. mean               D. hear
(    ) 6. A. feed       B. eat               C. catch               D. buy
(    ) 7. A. read      B. count             C. remember           D. help
(    ) 8. A. money    B. bird              C. cage                D. wire
(    ) 9. A. exercise   B. lesson             C. trade                D. show
(    ) 10. A. closed   B. opened             C. knocked at          D. broke into
(    ) 11. A. danger   B. hope               C. surprise            D. excitement
(    )12. A. lost      B. killed              C. sold               D. kept
(    ) 13. A. how     B. why                C. when              D. where
(    )14. A. looked after   B. hidden away   C. shut up              D. shown around
(    ) 15. A. always     B. seldom         C. sometimes            D. never
三、阅读理解
A
Fever Medicine
★Take the medicine once a day
★2 pills(药丸) for an adult(over 18)
  1 pill for a child(8--17)
  1/2 pill for a kid(4--7)
★Not for kids under three
 
Fashion Mall
★Business hours:
  9 a. m. --9 p. m. (Monday to Sunday)
★Goods for sale:
  clothes for men(lst floor)
  kids' clothes(2nd floor)
  clothes for women(3rd floor)
  toys and books(4th floor)
Forest Zoo
★Over 80 animals:
  lions, tigers, pandas, monkeys, many kinds of birds...
★Opening hours:
  9 a. tn. --4 p. m. (Monday to Friday); 8 a. m. --5 p. m. (Saturday and Sunday)
★¥40 for an adult; half price for a student
1. Kids would like to go to the          floors at Fashion Mall.
   A. 2nd and 4th      B. 1st and 2nd        C. 2nd and 3rd          D. 1st and 3rd
 2. You can buy all the things except           at Fashion Mall.
    A. clothes for men                      B. kids' clothes
    C. fruit and vegetables                   D. toys and books
3. Linda and Tom can visit Forest Zoo at________.
   A. 4:20 on Friday afternoon                B. 4:30 on Sunday afternoon
   C. 6: 00 on Saturday morning              D. 8: 40 on Wednesday morning
B
     There once lived a rich businessman who had a lazy son. The businessman wanted his son to realize the value of labour.
     One day, he told his son, "Today, I want you to earn something. If you fail, you won't have your meal tonight."
     The boy didn't want to find a job, so he asked his mother for help. She gave him a gold coin. In the evening, when the father asked his son what he had earned, the son showed him the gold coin. The father then asked him to throw it into the well (水井). The son did as he was told.
     The father guessed that the gold coin was from the boy's mother. The next day, he sent his wife to her parents' home and asked his son to earn something. Since no one helped him, the son had to go to the market to look for a job. A shopkeeper told him that he would pay him a coin if he carried heavy tools for him. The son accepted. As he returned home and gave the coin to his father, he was asked to throw it into the well. The boy cried, "Dad! My body is aching. I'm tired. How are you asking me to throw my hard-earned coin into a well?"
     The businessman smiled. He told his son that one feels pain only when the fruits of labour are wasted. The son realized the value of hard work. He promised not to be lazy any more.
 (    )4. Who helped the son when he was asked to earn something for the first time?
         A. His father.    B. His mother.     C. His sister.        D. The shopkeeper.
 (    ) 5. Why did the father ask the boy to throw his coin into the well?
         A. To fill the well.                 B. To check if the coin is real.
         C. To keep the coin for the boy.
D. To check if the boy had earned the coin by himself.
 (   ) 6. How did the son feel when his father asked him to throw the coin into the well again?
        A. Surprised.     B. Sad.           C. Excited.          D. Relaxed.
 (    )7. The story is mainly about
         A. a wise mother    B. a gold coin   C. the fruits of labour  D. a lazy boy
C
      On a warm day in 2050, Frank and Mary Smith wake up in the morning and turn on the bedroom computer to get the latest news. They used to read Time, but changed to electronic newspapers many years ago.
      Frank reads some usual news about space: another space flight has returned from Mars. Then they turn to business news: the US dollar has risen greatly in Shanghai, one of the world's leading business centres.
      As they watch the screen, Mary orders one of the household robots(机器人) to make coffee for them. Frank is an office worker, working for three factories. Mary also has a job and she studies medicine. Both she and Frank used to have an office desk in London, but in 2024 they decided to move to the seaside and work at home.
      Frank and Mary have one daughter, Louise. She goes to school only one day a week, mainly to play with other students. Classrooms disappeared in 2030 because there was no longer any need for them. The Internet has made it much easier to learn at home.
      Louise, now thirteen, is studying Chinese at present, which has become a world language as important as English. Louise has many Chinese friends. They share many things by computer.
      According to the family doctor, Louise will live to at least 130. Her wish is to work for a few decades(]~) and then spend her time on music and painting.
  8. What is Ti?ne most likely to be?
      A. A TV station.     B. A newspaper.      C. A book.         D. An e-newspaper.
  9. Frank reads news about           first.
    A. sports        B. business             C. Mars             D. space
  10. How many people are there in the family?
     A. Two.        B. Three.               C. Four.             D. Five.
   11. Which is NOT true about Louise?
       A. She is a teenager.                  B. She is a student.
       C. She doesn't go to school often.       D. She goes to school to study.
  12. We can infer(推断) that _________ in 2050 according to the passage.
      A. there aren't many classrooms in schools       B. robots are people's friends
      C. more people work in offices               
D. China plays mt even more important part in the world
四、词语运用。(16分)
A)选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。
 
interview  environment  communication  primary school  realized  open space
1. We begin to study at the               when we are at the age of six.
2. Later, the government               the problem was very serious.
3.-- We decided to make a(n)                with our principal.
-. We should do our best to protect the_________
4. The Internet can make our               with people much easier.
B根据句子意思,用括号中所给单词的正确形式填空(每空限填一个单词)。
5. These shoes are their               (wife). They look very nice.
7. The train arrived at               (exact) 7 o'clock.
8. He comes from the               (north) part of China.
9. There are too many cars in the city, so air               (pollute) is a serious problem.
10. It is               (possible) for me to do so many things in two days. Can you help me?
C)用括号中所给动词的正确形式填空,使对话完整。
Anna: What is the topic of your project?
Alice: About the pollution in our city.
Anna: It is a good topic.
Alice: The pollution is rather serious. It's said some factories   11   (pour) waste water into the river near our city.
Anna: It may   12   (pollute) our water.
Alice: We should   13   (do) a survey near the river and   14   (take) action.
Anna: How great your idea is!
Alice: I'll write my report and do something for it. Would you love to do it with me?
Anna: Sure! Let's   15   (work) together.
Alice: The city is our home. It is our duty   16  (make) it clean and beautiful.
Anna: Well, our environment needs everyone's effort.
  •        12.          13.         14.            15.            16.________
五、阅读填词。(10分)
   阅读短文,根据所读内容在文章后表格中的空格里填人一个最恰当的单词。   
 We dislike too hot days. Luckily, we have air conditioners and fridges. How did Chinese
people stay cool in the hot season before they have air conditioners and {ridges?
      The most common way Chinese people in the past kept cool was to use falls. Many fans had poems or drawings on them.
      Irt the Sui dynasty(朝代), Chinese people started to use porcelain pillows(瓷枕). These pillows felt cool, so people could sleep well on them.
      People in old times didn't have fridges to make ice.  Instead, they collected ice in winter and kept it underground, sometimes in wells(X). When summer came, they got the ice out and put it in their living rooms to cool them down.
      Rich people and members of the king family had more expensive ways to keep cool. As early as the Hah dynasty, some people used a tool(工具) like modern electrical fans. It was made of a wheel(轮子) and some {an blades(叶片). A person would pull a rope to make the wheel spin(m) and then the blades would spin around fast.
      In the Tang dynasty, people found a way to make their whole house cool. They built their houses next to the water, used some machines to carry water to the top of the house, and made it flow down from the eaves(屋檐). This man-made waterfall brought cool air into the house.
How people kept coot in the past
 
 
 
Different
1  in
different
times
 
Fans: It was very common for people to use fans with   2   or drawings on them.
Porcelain pillows: In the Sui dynasty,   3   people began to sleep on porcelain pillows   4   these pillows were cool.
Ice: In winter, ice was collected and stored, and then in   5   , people got the ice out and put it in houses to make the
temperature   6    
7   fans: In the Han dynasty, a tool like modern electrical fans was used by only a small number of people, for it was   8  
Water: In the   9   dynasty, people kept their houses cool by making   10   waterfalls.
  
1.             2.             3.             4.                5._________
6.             7.             8.             9.                10.________
六、连词成句。(10分)
1. my  friends  most  moved away  have  old  of
  ______________________________________________________________________
2. steel  the Sunshine River  there  was  near  factory  a  once
  _____________________________________________________________________
3. a  government  turned that place into  the  park  has
  ______________________________________________________________________
4. my  never  feel a bit lonely  with  I  friend  best
  ______________________________________________________________________
5. great  hometown  have  changes  been  in the last ten years  our  there  in
   _______________________________________________________________________
七、书面表达。(10分)
    假设你是林涛,上个月回到了家乡,发现家乡变化很大。请根据以下提示写一篇题为"Changes in My Hometown"的短文,词数100左右,提示如下:
    1.我的家乡过去是个安静的小镇,山清水秀,空气清新。人们骑自行车或走路出行;
    2.现在已变成了现代化城镇,建起座座高楼,有很多宽阔的马路。我们住的小区门口有许多公交车经过,很多人都已买了私家车,出行很方便;
    3.但是,这些变化也给我们带来了许多问题,例如:……
    4.我的想法是……
 
Changes in My Hometown
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Unit 1  单元测试答案:
一、1.A   2.B   3.C    4.B    5.B    6.B    7.A    8.A  
    9.C   10.A   11.A    12.A    13.D    14.C    15.A  
二、1.B   2.A    3.D    4.A    5.C  
  6.D    7.B    8.A    9.C    10.B  
  11.C    12.A    13.B    14.C    15.D  
三、1.A   2.C    3.B  4.B    5.D   6.B    7.C
    8.B   9.D   10.B   11.D   12.D
四, 1. miles  2. beach  3. million  4. palaces  5. shares
    6. countries  7. France  8. capital  9. video  10. knives
五, A)1. living room  2. third  3. Russian  4. washing machine  5. countries
    B) I. fifth  2. do  3. something  4. my  5. French
六,1. A few thousand people.   2. Cities.   3. To hunt animals for food.   4. Nobody.   5. 略
七, 1. I would like to live next to the cinema.
   2. My dream home is at the foot of a hill.
   3. We often listen to music in bed.
   4. I like to share my favourite room with him.
   5. Would you like to chat in the sitting room?
八. One possible version:
     My dream house is very beautiful. It has three floors. There is a swimming pool in front of my house and a garden beside it. The garden is full of flowers. I have my own bedroom. It is big and comfortable. I hope you can come and visit my home some day.
 
 
 
牛津译林版8下  Unit 2 Travelling单元测试
总分:100分    时间:60分钟    成绩评定:
一、单项选择。(15分)
1. --Have you ever visited           theme park before?
 --Yes. I have been to Yongin Everland-____________most famous theme park in the Republic of Korea(韩国)
  A. the; a            B.a; the              C.a; a                 D. the; the
 2. --You haven't been to the West Lake, have you?
   --         . But I will go there with my parents this summer vacation.
    A. No, I haven't    B. No, I have         C. Yes, I have           D. Yes, I haven't
 3. -- Jim, how long have you __ the book?
   --For a week. I __ it a week ago.
   A. bought; bought   B. had; bought       C. kept; bought          D. had; have bought
 4. --Lucy has _____ to London. How can I get in touch with her?
   -- Don't worry. She will phone you as soon as she ________ there.
   A. been; will get   B. been; gets         C. gone; will get          D. gone; gets
 5. I found a job in Nanjing in 2012. And          then, I have been in love with this city.
   A. for          B. after               C. since                 D. before
 6. Mrs Wu _____ the shopping mall for three hours. But she hasn't found her favourite dress yet.
   A. has been to   B. has got to           C. has been in           D. came into

以上部分显示,全文共51页,请点击全文下载!
 
版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。

标签:

猜你喜欢
月考试题相关文章
月考试题热门文章
推荐阅读
更多月考试题推荐
版权声明:以上文章中所选用的图片及文字来源于网络以及用户投稿,由于未联系到知识产权人或未发现有关知识产权的登记,如有知识产权人并不愿意我们使用,如果有侵权请立即联系:[email protected],我们立即下架或删除。

Copyright© 2006-2019 手机版 m.5ykj.com , All Rights Reserved 闽ICP备12022453号-30